Mesto Pezinok má ďalšie partnerské mesto

Táto informácia bola publikovaná od 24. 04. 2006 do 30. 06. 2006
400-ročná historická sieň Starej radnice v Pezinku bola v sobotu 22. 4. 2006 svedkom slávnostného aktu podpísania zmluvy o partnerstve a spolupráci medzi mestom Pezinok (Slovenská republika) a mestom Izola (Slovinská republika). Predchádzali mu niekoľkoročné neformálne kontakty učňovských škôl (odbor kuchár-čašník), športovcov, podnikateľov a umelcov oboch miest.
Signatármi podpisu zmluvy boli primátorka Izoly Breda Pečan a primátor Pezinka Oliver Solga. Svedkom tejto významnej udalosti v histórii oboch miest bola i veľvyslankyňa Slovinskej republiky na Slovensku Maja Lovrenčič Svetek.
Členmi oficiálnej delegácie z Izoly boli a miestni podnikatelia.
Tí svoj pobyt v Pezinku využili na pracovné rokovania s členmi Klubu podnikateľov mesta Pezinok. Súčasťou programu slovinských hostí bola aj návšteva Vínnych trhov Pezinok 2006, zoznámenie sa s historickými pamiatkami Pezinka, prehliadka hradu Červený kameň a centra Bratislavy.

Cieľom partnerstva je spolupráca v oblasti cestovného ruchu, podnikania, výmeny skúseností v oblasti samosprávy a spolupráce škôl a spoločenských a profesných organizácií a inštitúcií. Signatári zmluvy o partnerstve sú presvedčení, že spolupráca prispeje k vzájomnému spoznávaniu sa a vytváraniu priateľských vzťahov medzi občanmi oboch miest.

Mesto Pezinok má teda v súčasnosti 4 partnerské mestá:
- Bladá Boleslav (Česká republika)
- Neusiedl am See (Rakúsko)
- Mosonmagyaróvár (Maďarsko)
- Izola (Slovinsko)